szavloverseny
Alapítványunk névadója tiszteletére szavalóversenyt rendeztünk az általános iskolásoknak.
Február folyamán az alsó tagozatos osztályokban válogató versenyek zajlottak, melyeken összesen 35 gyermek szavalta el Feleki Sándor versét.
Az iskolai döntőre február 26-án pénteken délután került sor a Művelődési Házban. A rendezvényt a Feleki Sándor Alapítvány finanszírozta, s a kuratórium a szervezésbe is bekapcsolódott.
A közönség rövid diavetítéssel egybekötött bemutatón ismerkedhetett meg a lovasberényi születésű költő életével és munkásságával. A versenyzők egy kötelező és egy szabadon választott verssel mérték össze tudásukat. Kötelező versként az alsósok Feleki Sándor Örök vágy című versét, a felsősök Feleki Sándor A valódi tavasz című versét adták elő.
A díjakért 21 tanuló versengett. A versenyzőket a zsűri elnöke, Ütő Dávid Lenke személyre szólóan értékelte.
Díjazott tanulók: az 1-2. osztályosok versenyében:
I. Hollósi Dániel 1. oszt.
II. Fessler Márton  2. oszt.
III. Nagy Bendegúz  2. oszt.
a 3-4. osztályosok versenyében:
I. Feind Fanni 3. oszt.
II. Komlósi Anna 3. oszt.
III. Veigler Zita 4. oszt.
A felső tagozatosok versenyében:
I. Schneider Ramóna 8. oszt.
II. Hartal Balázs 5. oszt.
III. Kun Virág 6. oszt.
Különdíjban részesültek Soós Ferenc 1. osztályos tanuló, valamint Veigler Bettina 8. osztályos tanuló, aki választott versként saját versét adta elő.
Minden segítő és közreműködő munkáját köszönjük.
Czompó Zsuzsanna