jutalomkirandulas
Június 3-án jutalomkiránduláson vehettek részt iskolánk tanulói közül azok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tanév során.
Először Kiskőrösre mentünk, ahol megtekintettük Petőfi Sándor szülőházát. Innen Ópusztaszerre utaztunk tovább. A Nemzeti Történeti Emlékparkban megnéztük a honfoglalás 1000. évfordulója tiszteletére emelt Árpád-emlékművet és az azt körülvevő szoborparkot, ahol a magyar történelem 20 jeles személyének mellszobra áll.
Nagy tetszést arattak a Csete-jurták, amelyek az ősi jurták modern változatai. Az egyik jurtában rövid előadást hallottunk a merített papír készítési módjáról és a vízjelről. A gyerekek nádsípot vásároltak maguknak, és lelkesen fújták. A parkban lévő tó partján megnéztük Anonymus szobrát, majd a Rotundában található Feszty-körkép megtekintése nyújtott felejthetetlen élményt. Mindenkinek tetszett a múzeumfalu egyik látványossága a szélmalom is. Még rengeteg látnivalóban gyönyörködhettünk volna, de sajnos indulni kellett, mert nagyon hosszú út várt ránk hazáig.
Nagyon sok élménnyel gazdagodva tértünk haza erről a felejthetetlen kirándulásról. Köszönjük a Feleki Sándor Alapítványnak és a Lovasberényi Önkormányzatnak az anyagi támogatást.